LED verlichting voor kantoren

Goede verlichting op de werkplek is enorm belangrijk voor de ideale werkomstandigheden. Uw werkplek mag niet te donker of te licht zijn. Heeft u variabele behoefte aan verlichting? Dan kan dimbare led kantoorverlichting de oplossing zijn. 

Kleurtemperatuur kantoorverlichting

In kantoren speelt de kleurtemperatuur een grote rol. Veel gebruikers van een kantoor zijn gewend aan de al jaar en dag gebruikte kleur 830 voor de bestaande tl-verlichting. Dit kleurnummer 830 geeft aan dat de tl-lampen een CRI hebben van tenminste 80 en een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin.  De tl-lampen voldoen als ze nieuw in gebruik worden gesteld aan deze eisen maar door het gebruik in de tijd verloopt de kleurtemperatuur.

Werkplek kleurtemperatuur led verlichting in Kelvin

De kleurtemperatuur van led verlichting wordt gegeven in Kelvin. De Kelvin-schaal is vernoemd naar de fysicus Wiliam Thomson, die later verheven werd als Lord Kelvin. Hoe lager het getal en dus de kleurtempratuur, hoe warmer het licht is. De standaard Kelvin waarden beginnen bij 2700K (warm wit) tot 6500K (koud wit). 

Onze led-tl’s, led downlighters en led panelen zijn allemaal verkrijgbaar met een CRI van 80 en een kleurtemperatuur van 3000 kelvin die gedurende de levensduur ook constant blijven. Uiteraard zijn ook andere kleurtemperaturen beschikbaar zoals 4000, 5500 en 6500 Kelvin.

Omdat steeds meer gebruikers op kantoren op hun werkplek de voorkeur beginnen te geven aan een daglicht ervaring verkopen wij steeds meer producten in de kleur 5500 Kelvin welke gelijk is aan daglicht voor werkplekken.

Kantoor verlichting in bestaande armaturen

Met onze retrofit led oplossingen vervangt u uw kantoorverlichting in de bestaande armaturen. Hierdoor blijven de investeringskosten laag en zijn deze binnen maximaal 3 jaar terugverdiend. De energiezuinige led lampen gaan dan nog vele jaren mee. Onze producten zijn recyclebaar en kunnen na gebruik weer bij ons ingeleverd worden. Het milieu wordt daarnaast gespaard door een enorme besparing op CO2 uitstoot. LEDSGOGREENER levert verschillende led producten in hoge kwaltiteit werkverlichting, inclusief Energie-investeringsaftrek (EIA) aan bedrijven. 

Kantoorverlichting richtlijnen verlichting werkplek 

Veel werkplekken zijn ingericht op het werken met beeldschermen. Zodra er meer dan twee uur per dag beeldschermwerk verricht wordt valt deze werkplek onder de richtlijnen van het Koninklijk Besluit Beeldscherm-werkplekken. In het Arbobesluit en de Arboregelingen zijn eisen opgenomen voor beeldschermwerk. Deze eisen zijn gebaseerd op de EG-richtlijn nr. 90/270/EEG van 29 mei 1990. Alle beeldscherm werkplekken dienen te voldoen aan de in de wet gestelde eisen.

Als algemene richtlijn worden de volgende waarden gehanteerd:

Kantoor           300-400 lux
Magazijn         100 lux
Receptiebalie  300 lux
Archief             200 lux